T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi

Okulumuzca Hazırlanan "Güzel Fanzin" İsimli Dergi Yayımlandı

Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri "Güzel Fanzin" adını verdikleri özgür dergilerini yayıma hazırladılar.

Elektronik ortamda yayın hayatına başlayan dergi, öğrencilerin sanatsal ve edebiyat alanında ürettikleri çalışmaları konu ediniyor. Adını  İngilizce dilinde Fanatic ve Magazine kelimelerinin kısaltmalarından alan Güzel Fanzin dergisinde öğrencilerin özgün ve yenilikçi birçok çalışması yer alıyor.

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri dergi hakkında; yıllardır yazdıklarını, çizdiklerini yayımlayabilecekleri bir dergi çıkarma hayallerinin olduğunu belirterek "Güzel Fanzin  ile bu hayalimizi gerçekleştirdik ve ilk sayımızla sizlere Merhaba."ifadelerinde bulundular.

Sanatın ve sanatçının her daim üretme ve yeniliklere açık olması gerektiğine değinen Okul Müdürü Mehtap Meydaneri ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni, aynı zamanda Dergi Editörü Hatice Geçim ise, bu çalışma ile öğrencilerin kendilerini keşfetmelerini ve farklı alanlarda da başarılı olabileceklerini hissetmelerini amaçladıklarını dile getirdiler. Amatör ruhun tüm samimiyetini ortaya koyabileceği bağımsız bir yayın türü olan Fanzin dergileri modern edebiyatta ve internet ortamında sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.

 Güzel Fanzin isimli elektronik dergiye ulaşmak için tıklayınız...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.01.2023 - Güncelleme: 12.09.2023 16:43 - Görüntülenme: 893
  Beğen | 727  kişi beğendi