T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi

Müzik Bölümü Tanıtımı

Okulumuz Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü 9 Müzik, 10 Müzik, 11 Müzik, 12 Müzik sınıflarından oluşmaktadır.  9 Müzik sınıf mevcudu 25 öğrenci, 10 Müzik Sınıfı mevcudu 9 öğrenci, 11 Müzik Sınıfı mevcudu 7 öğrenci, 12 Müzik sınıfı mevcudu 11 öğrenci olup şuan toplam 52 öğrenci öğrenim görmektedir.

Okulumuz Müzik Bölümünde Edebiyat, Tarih, Matematik vb. Kültür Derslerimizin yanı sıra Toplu Müzik Eğitimi derslerimiz ve Bireysel Müzik Eğitimi derslerimiz bulunmaktadır. Toplu Müzik Eğitimi derslerimiz "Batı Müziği Teori ve Uygulaması", " Çalgı Toplulukları", "Çok Sesli Koro"  "Müzik Kültürü", "Türk Halk Müziği Koro", "Türk Halk Müziği Teori ve Uygulaması", "Türk Sanat Müziği Koro", "Türk Sanat Müziği Teori ve Uygulaması",  "Halk Dansları ve Müzikleri",  "Bilişim Destekli Müzik", "Toplu Bağlama Eğitimi", "Türk ve Batı Müziği Tarihi, Bireysel Müzik Eğitimi derslerimiz  ise  "Piyano ve Çalgı Eğitimi" olarak ikiye ayrılmaktadır. Her öğrencimiz Piyano  ve Çalgı eğitimi almaktadır. Çalgı Eğitimi derslerinde Enstrüman seçimleri sonucunda bireysel ve grup çalışmaları olarak eğitim görmektedirler.  Çalgı Eğitiminde öğrencilerimiz Piyano, Keman, Flüt, Gitar, Bağlama branşlarında eğitim almaktadırlar.. Okulumuz Müzik Eğitimi Bölümü öğretmenlerimiz branşlara göre aşağıdaki gibidir.

Flüt öğretmeni Nur ÇAĞIRAN, Keman Öğretmeni Melike KARA, Bağlama Öğretmeni Nursel AKBUNAR, Gitar Öğretmeni Orhan Berk EMİR, Piyano Öğretmeni Kezban İSA, Piyano Öğretmeni Zeliha GÜMÜŞ

Okulumuzda Toplu Müzik Eğitimi verdiğimiz iki tane Batı Müziği Teori ve Uygulaması dersliğimiz , Çok Sesli Koro sınıf, Orkestra sınıfımız bulunmaktadır. Bilişim Destekli Müzik dersimize çok büyük fayda sağlayan bir Kayıt stüdyomuzda mevcuttur. Piyano ve Çalgı Eğitimi derslerimize grup ve bireysel çalışabileceğimiz 46 bireysel odamız bulunmaktadır. Bu odalardan 20 bireysel çalışma odası keman,  gitar, flüt, ve bağlama odası olarak düzenlenmiştir. 26 Bireysel Çalışma Odası ise piyano çalışma odalarından oluşmaktadır.  Her öğrencimizin bireysel çalışabileceği şekilde düzenlediğimiz odalarımızda konsol ve dijital piyanolarımız bulunmaktadır.  Ayrıca Okul Kantinimiz de öğrencilerimizin müzik dinletileri düzenlediği bir "Cep Sahnemiz" ve Okul bahçemizde bulunan ve Öğrencilerimizle Yıl içerisinde farklı etkinlik ve konserler yaptığımız 375 kişilik bir "Konser Salonumuz  bulunmaktadır.   

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.01.2023 - Güncelleme: 16.10.2023 13:16 - Görüntülenme: 221
  Beğen | 1  kişi beğendi