Resim Bölümü Tanıtımı

Resim Bölümü, ortaokulların 8. Sınıflarından mezun olan öğrencilerin yetenek sınavını kazandıktan sonra farklı disiplinlerde ders işleyişi olan bir yapıya sahiptir.

Okulumuz Resim Bölümü, ortaokulların 8. sınıflarından mezun öğrencilerin, okulumuz tarafından komisyon gözetiminde iki aşamalı olarak gerçekleştirilen yetenek sınavını kazanması ile farklı disiplinlerde verilen dersleri kapsamaktadır. Kültürel derslerin yanı sıra alan derslerinin ağırlıkta olduğu bölüm, 9. sınıfta alan derslerinin temeli olan "Desen ve Temel Sanat Eğitimi" derslerinin devamında alan derslerinin kapsamlı bir şekilde işlenmesi ile öğrencileri üst sınıflara ve üniversitelerin özel yetenek sınavlarına uygulamalı olarak hazırlamaktadır. Resim bölümü kazanımları arasında; bu bölümü tamamlamış bir öğrencinin sadece resim yapabilen değil, ayrıca bir sanat izleyicisi olması da hedeflenmektedir. Okulumuz Resim Bölümünde teorik ve uygulamalı eğitimleri başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz, bu bilgi birikimi ile üniversitelerin özel yetenek sınavı ile öğrenci alan Resim, Grafik, Heykel, Seramik, Fotoğraf, Animasyon vb. gibi bölümlerine başvurabilir ve kariyer planlamasını bu alanlarda gerçekleştirebilir. Resim bölümümüz, ilgili alanların eğitim fakültelerinden mezun olarak diğer branşlara oran ile KPSS'den daha ortalama puanlarla öğretmen olabilme şansını da öğrencilerine sunmaktadır.

Yayın: 27.03.2021 - Güncelleme: 29.04.2021 22:24 - Görüntülenme: 1138