T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi

Müzik Bölümünü Neden Tercih etmelisiniz?

Müzik Bölümünü  Neden Tercih Etmelisiniz?

Değerli öğrenciler, Saygıdeğer Veliler;

Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi, kurulduğu ilk günden bu yana öğrencilerini, müzik sektörünün çok çeşitli alanlarında istihdam etmiş bir okul olarak, bölgeye müzik eğitimi alanında hizmet veren bir kurumdur. Mezun ettiği öğrencilerinin, öğretmen olarak geri döndüğü bir okul olması sebebiyle, dinamik bir eğitim kadrosuna sahip olan okulumuz, sağladığı fiziksel imkanlarla birlikte de ülke çapında ön plana çıkmaktadır. Dinleti ve Konferans gibi birçok faaliyetin yapıldığı Konser Salonu, çeşitli projeler için kullanılan Ses Kayıt Stüdyosu, Orkestra ve Koro çalışmaları için özel olarak hazırlanmış derslikleri, içinde Elektro veya Akustik Piyanoların bulunduğu bireysel çalışma odaları, kullanıma sunulan çeşitli sayıda birçok çalgı ve ekipmanla öğrencilerinin gelişimine katkı sağlamaktadır.

Yaşadığımız yüzyılda önemi gittikçe artan "Bireysel Eğitim" anlayışını programına yansıtan okulumuz, yaptığı birçok proje ve etkinliklerle öğrencilerini, ilgili yüksek öğretim programlarına hazırlamaktadır. Okulumuzu tercih eden öğrenciler, girdikleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan (YKS) alacakları Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanlarıyla birlikte, Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavına girmeden, Üniversitelerin ilgili bölümlerinin lisans programlarına, Özel Yetenek Sınavı sonucunda yerleşebilmektedir.

Öğrencilerimiz, Eğitim Fakültelerinin Müzik Öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra devlet veya özel okullar ile birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel müzik kurslarında müzik öğretmeni veya eğitimcisi olarak çalışabilmektedir. Üniversitelerin Konservatuar ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin ilgili bölümlerinde; Piyano, Yaylı, Nefesli ve Vurmalı Çalgılar gibi çeşitli çalgıların eğitimi ile Müzik Performansları, Şan, Ses Eğitimi veya koro bölümleri ile Opera ve Konser Şarkıcılığı bölümlerinin lisans programlarını tamamlayarak kültür bakanlığına bağlı opera, orkestra ve korolarda icracı, solist veya korist olarak çalışabilmektedir. Ayrıca Türk Halk Müziği, Türk Halk Müziği Ses Eğitimi, Türk Halk Müziği Çalgı Eğitimi, Türk Sanat Müziği, Türk Sanat Müziği Ses Eğitimi, Türk Din Musikisi, gibi bölümlerin lisans programlarını tamamlayarak Kültür Bakanlığı'na bağlı birçok orkestra ve koroda icracı veya korist olarak görev yapabilmektedir. Müzik Bilimleri, Müzikoloji, Etnomüzikoloji ve Folklor gibi bölümlerin lisans programlarını tamamlayarak müzik yazarı veya araştırmacısı olabilirler.

Gelişen teknolojinin müzik alanında giderek daha önemli bir rol oynaması sebebiyle, istihdam imkanı bakımından sektör içinde her geçen gün önemi artan, Müzik Teknolojileri alanında eğitim veren lisans programlarını tamamlamaları halinde, Müzik Teknoloğu olarak sektörün, Radyo, Televizyon ve Müzik ve Film Prodüksiyonu gibi farklı alanlarında çalışabilirler. Çalgı Yapım bölümlerinin lisans programlarını tamamlamaları halinde ise Lutiye olarak, kültür bakanlığı veya konservatuarlar olmak üzere çeşitli kurumlara bağlı ya da bağımsız olarak çalışabilirler. Ayrıca bahsedilen bölümlerin lisans programlarını tamamlayan öğrenciler, formasyon eğitimi sonrasında alacakları sertifika ve KPSS puanıyla birlikte müzik öğretmeni olarak atanabilmektedir.

Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlı Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu'na kabul edilmeleri ve bu okulu başarıyla bitirmeleri halinde Bando Astsubayı olarak mezun olabilirler. Bu okulun ilk yılında üstün başarı gösterdikleri takdirde ve yapılan kabul sınavlarının sonucunda, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nın Bando Şefliği Bölümünün lisans programına geçiş yapabilir, bu programı tamamladıklarında da Bando Subayı olarak ilgili kuvvetlerin bando komutanlıklarına atanabilirler.

Müzik bölümü olarak, her öğrencimiz kendi ilgi ve yeteneğine göre ayrı olarak değerlendirilmekte, her biriyle özel olarak ilgilenilmektedir. Öğrencilerimiz, bölüm öğretmenlerimizi rol model olarak görerek kendi kariyerlerini, onların rehberliğinde planlamaktadır. Öğrenci, öğretmen ve veli dayanışmasını temel alarak sağlıklı bir iletişim ortamını oluşturmayı amaçlayan bir anlayışın, bizi tercih etmenizde önemli bir sebep olacağını düşünüyoruz. Sizinle okulumuzda görüşmek dileğiyle

08-06-202008-06-202008-06-202008-06-202008-06-202008-06-202008-06-202008-06-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.06.2020 - Güncelleme: 29.04.2021 22:29 - Görüntülenme: 579
  Beğen | 0  kişi beğendi