T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi

Müzik Bölüm Başkanı

Melike KARA

 

30 Eylül 1989 yılında Çankırı da doğdu. Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümünden 2007-2008 Eğitim öğretim yılında mezun oldu. Konya Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünden 2011 yılında mezun oldu.

 

Branşı Keman Eğitimi üzerine olup, keman alanında özellikle küçük yaş keman eğitimine ilgisi üzerine 2012 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesin de başladığı Yüksek Lisans eğitiminin seminer çalışmasın da "Shinichi Suzuki" ait olan küçük yaş Keman Eğitimi metodunun incelenmesi konulu seminerini düzenleyip Yrd. Dç. Dr. Yüksel PİRGON danışmanlığında sunmuştur. Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Eğimi bölümünde  "Keman Eğitiminde Temel Davranışların Kazandırılmasında Kullanılan Analojik Yaklaşımların İncelenmesi" konulu Yüksek Lisans Tezini Doç. Dr. Zafer KURTASLAN danışmanlığın da tamamlamıştır.

Yüksek Lisans tezinde ki çalışmasına katkı sağlayan Prof. Dr. Ali UÇAN ve farklı üniversitelerde eğitim veren birçok keman eğitmenin katkılarıyla faydalı bir tez çalışması sunulmuştur. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimleri sürecinde Dr. Öğretim Üyesi Önder MUSTUL yönetiminde "A.K.E.F Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Oda Müziği Topluluğu" ile orkestra çalışmalarına katılmıştır. "2013 Film Müzikleri Konseri"  bu çalışmalardan biridir. 2010-2012 yılları arasında "Bilkent Senfoni Orkestrası"  üyesi Adil AZİZOV ile keman eğitimi çalışmalarında bulunmuştur. "Eğitim ve Öğretim Araştırmaları Dergisi" Yrd. Dç. Dr. Yüksel PİRGON danışmanlığında bir makalesi bulunmaktadır."Turkish Studies Educational Sciences" dergisinde Prf. Dr. Zafer KURTASLAN danışmanlığında bir makalesi bulunmaktadır.

2014 yılında Müzik öğretmeni olarak göreve başlayan Melike KARA halen okulumuzda "Keman Öğretmeni" olarak görevine devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.01.2023 - Güncelleme: 04.01.2023 22:31 - Görüntülenme: 252
  Beğen | 0  kişi beğendi