T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi

Veli ve Okul Aile Birliği Toplantısı gerçekleştirildi.

Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Veli ve Okul Aile Birliği Toplantısı gerçekleştirildi. 

Sunuculuğunu Edebiyat Öğretmeni Ezgi  Bıçakçıoğlu'nun yaptığı toplantı, Okul Aile Birliği Seçimi ile başladı. Ardından Okul Müdürü Mehtap MEYDANERİ  yaptığı konuşmada;

"Çocuklar doğduğu günden itibaren çevresini taklit ederek öğrenir. Çocuğun gelişiminde iyi bir okul  ve iyi öğretmenlere denk gelmek çok önemli olmakla birlikte ilgili ve rol model bir ailede  en az diğer saç ayakları kadar önemlidir. Bu bağlamda bugün burada bizlerle olarak çocuğunuza zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum.

Eğitim veli olarak ve toplum olarak tabi ki önceliğimiz. Bir milletin var olabilmesi, muasır medeniyetler seviyesine ulaşılabilmesi  için elbette doktorlar, mühendisler ve tabi ki sanatçılara ihtiyaç var.

Ancak  çocuğumuz kariyer sahibi olsun, akademik düzeyi iyi olsun derken milleti millet yapan unsurlarımız var ki sanırım gelişen teknoloji ve sosyal medya kirlisi nedeniyle  son zamanlarda gelenek görenek ve ahlaki değerlerimizi kaybetmeye başladık.

Z kuşağı ile daha da ön plana çıkan bu ahlaki yozlaşma hepimizin malumu ve çok büyük bir tehlike.

Sağlıklı Anne babalar olarak bu endişeyi hepimizin taşıdığını düşünüyorum. Ekonomik kaygılar iş yoğunluğu nedeniyle farkında bile olmadığınız tehlikelerle karşı karşıya çocuklarımız.

Bu nedenle  bugün alışılagelmiş bir veli toplantısı yapmak yerine sizleri 21.yy da çocuğunuzu bekleyen tehlikeler hakkında bilgilendirmek istedik.

İl sağlık müdürlüğümüzden Sayın Doktor Ayşegül AÇIKGÖZ ve Halk Sağlığı Uzmanı Sayın Doktor Bükre ÇIKMAN bizlerle birlikte olacak,şimdiden kendilerine teşekkür ediyor, verecekleri bilgilerin sizlere ışık olmasını diliyor herkese faydalı bir program olmasını temenni ediyorum." dedi.

Velilere Uzm. Dr. Bükre ÇIKMAN tarafından Sağlıklı hayat merkezi tanıtımı, Kanser taramaları, Hijyen, Teknoloji bağımlılığı, Dr. Ayşegül AÇIKGÖZ tarafından ise Akciğer Kanseri, Sigara Bağımlılığı, KOAH, Dijital oyunlar ve siber tehlike konularında seminer verilerek 21.yy tehlikeleri hakkında velilerde  farkındalık sağlandı.

Toplantımıza iştirak eden tüm misafirlerimize teşekkür ederiz...Biz birlikte Güzeliz...

25-10-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.10.2022 - Güncelleme: 12.09.2023 16:48 - Görüntülenme: 136
  Beğen | 1  kişi beğendi