Resim Bölümü Öğrencilerinin Ankara Gezisi (2016-2017)

03/03/2017 Cuma günü okulumuz resim bölümü öğrencilerinden oluşan 25 kişilik grup, müdür yardımcımız Mehtap MEYDANERİ ve görsel sanatlar öğretmenimiz Fatih HARMANDA eşliğinde Ankara’nın çeşitli müzelerine ziyaretlerinde bulundular. Öncelikle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Kahraman Ordumuza” ithaf ettiği İstiklal Marşı’mızın yazıldığı Taceddin Dergahı’na ziyarette bulunup sonrasında Anadolu Medeniyetler Müzesi ziyaret edildi. Bu önemli ziyarette Anadolu coğrafyasında ilk çağlardan beridir hüküm sürmüş uygarlıkların bizlere bıraktıkları kültürel mirasları inceleyip sanat çerçevelerini daha da genişleten genç sanatçı arkadaşlarımız buradan ayrılıp Ankara Resim-Heykel Müzesi’ne geçildi. Burada Türk resim sanatına yön veren büyük sanatçıların önemli eserlerini yakından inceleme fırsatı yakalayan öğrencilerimiz müzenin hemen yanı başında bulunan Ankara Etnografya Müzesi’ni de ziyaret ettiler. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatından 1953 yılına kadar naşının bulunduğu bu müze öğrencilerimizin hayranlığıyla gezildikten sonra MTA Tabiat Tarihi Müzesi’ne geçildi. Burada ise ilk çağdan günümüze kadar ulaşan canlıların kalıntıları ve ülkemizin sahip olduğu maden ve cevherleri büyük merakla izleyen öğrencilerimiz “Ankara Gezisi”ni tamamlamış olup unutulmaz anlar yaşamışlardır.

ankararesankararesankararesankararesankararesankararesankarares

Yayın: 21.07.2017 - Güncelleme: 21.07.2017 00:24 - Görüntülenme: 368