T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi

ÖZGÜR GAZZE

“Çocukların ağladığı bir dünyada bütün kahkalar zalimdir.”

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun saldırılarına devam ediyor. Gazze'ye olan saldırılarda bir ay geride kalırken yerleşim yerleri, hastaneler, okullar ve camilerin hedef alındığı saldırılarda 5 bine yakın çocuk, 3 bine yakın kadın olmak üzere 10 binden fazla Filistinli öldürüldü. 25 bin kişi yaralandı.

“Coğrafya kaderdir.” Bu coğrafyanın çocukları kadınları kaderlerine mahkûm, büyük bir inanmışlık ve adanmışlıkla ölümü bekliyor. Çocuklar büyüyemiyor, anneler, babalar, gençler, yaşlılar çaresiz ve korku içinde hayatta kalmaya çalışıyor ve tüm dünya bu zulmü sessizce seyrediyor.

Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi olarak Çocukların ölmediği, savaşların olmadığı bir dünya için küçük de olsa bir katkı sunmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Gazze'deki Savaşa dikkat çekmek için “Gazze’de Çocuk Olmak” konulu Canlı performans çalışması gerçekleştirildi. Sanat ile uğraşanlar toplumsal konulara daima duyarlı olmalı empati kurabilmelidir. Bu bağlamda Graffiti sanatçısı Hasan Ali YALDIRAN  (STAK) ve öğrencilerimiz tarafından okul duvarımıza duvar resmi ile  Gazze’ye Özgürlük  vurgusu yapıldı. 

Programın hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen  Sanatçımız Hasan Ali YALDIRAN, Ilgaz Belediye Başkanlığı ve Türk Kızılayı Çankırı Şubesine teşekkürü bir borç biliriz.


20-11-2023

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.11.2023 - Güncelleme: 11.12.2023 20:40 - Görüntülenme: 1181
  Beğen | 1037  kişi beğendi