T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi

Müzik Bölüm Tanıtımı

Müzik Bölümü Tanıtım

Bölümümüz okulumuzun sağ bloğunda yer almakta olup 28 bireysel çalgı, 21 piyano ve 9 müzik alan öğretmeni odası bulunmaktadır. Bunlara ek olarak  Teori ve Uygulama 1-2 derslikleri, Batı Müziği Orkestra dersliği, Türk Müziği Çalgıları dersliği ile Koro dersliği bulunmaktadır. Öğrencilerimiz kültür derslerini sınıflarında işlerken müzik alan derslerini dersin niteliğine göre ayrılmış mekanlarda bireysel ya da toplu olarak yapmaktadırlar. 

Bölümümüzün öğrenci kapasitesi 9.sınıflarda "60", diğer sınıf düzeylerinde "30"ar öğrenci olup  "Batı Müziği alanı öğretim programları uygulanmaktadır.

Bölümümüzdeki kadrolu öğretmenler ve alanları aşağıda belirtilmektedir.

Müziksel İşitme Okuma ve Yazma:  İsmet Erdem EFE
Türk ve Batı Müziği Koro Eğitimi:  Mehtap MEYDANERİ
Bireysel Ses Eğitimi:  Ebru ÖZATA
Piyano:
  Şener PEHLEVAN, Emrah PEHLİVAN
Flüt:  Evrim YILDIZ
Gitar: İbrahim GÖKMEN
Keman:  Osman ASILTÜRK

Eksik branşlar (özellikle bağlama) ilimizde görev yapan müzik öğretmenleri tarafından görevlendirme yolu ile doldurulmaktadır. Bölüm başkanlığı Piyano öğretmeni Şener PEHLEVAN tarafından yürütülmektedir. 

Piyano odalarında akustik ve dijital piyanolar bulunmaktadır. Zemin ve 1.katta bulunan piyanolarla ilgili ufak akort problemleri dışında bir sorunumuz bulunmamaktadır. 2 ve 3. katta bulunan bireysel odalar çalgı odaları olarak kullanılmaktadır. Bu odalarda öğrencilerin çalışmalarını yapabilmeleri için nota sehpas, sandalye ve ayna bulunmaktadır. 

Ayrıca tüm bireysel odalar (hem piyano hem de çalgı odası olarak) öğrencilere tahsis edilecektir. Her öğrencinin ilgili ders saatinde çalışmasını yürütebileceği adına belirlenmiş piyano ve bireysel çalgı odası olacaktır. Planlaması sene başında yapılan toplantı sonunda öğrencilere hangi odalarda çalışmalarını yürütebilecekleri tebliğ edilecektir.

Teori ve Uygulama dersliğinde piyano ve konu görselleri bulunmaktadır. Etkileşimli tahta yardımıyla dersler etkili biçimde işlenmektedir. Ders öğretmeni tarafından öğrencilere, mevcut sınavların dışında, düzenli olarak küçük konu tarama sınavları uygulanmaktadır. Bunlara ek olarak yetenek sınavı denemeleri, özellikle son sınıflara daha yoğun olmak koşulu ile, tüm sınıflar düzeyinde uygulanmakta, sonuçları bilgisayar sistemine işlenerek öğrencilerin performans gelişimleri izlenmektedir.

Yükseköğretim programlarının müzik ile ilgili bölümlerine bilgi ve davranış anlamında öğrenci yetiştirmeyi hedefleyen bölümümüz çalışmalarını özverili bir çaba ile sürdürmektedir. Bölümümüzde öğrenim görüp daha sonra müzik öğretmenliği programlarından mezun olanların bir kısmı ilimizde hatta okulumuzda öğretmenlik görevi ifa etmektedirler. Emrah PEHLİVAN ve İbrahim GÖKMEN bu öğretmenlerimizden ikisidir.

 

[Resimler zamanla bu bölümde ilgili yerlere eklenecektir.]

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.06.2016 - Güncelleme: 04.01.2023 22:31 - Görüntülenme: 2046
  Beğen | 3  kişi beğendi