T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi

Keman Workshop: Kasım 2016 (2016-2017)

Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Keman Bölümü öğrencileri olarak Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Yılmaz ŞENDURUR hocamızı öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşmak üzere 08.11.2016 tarihinde saat 13.30 da Workshop çalışması için davet ettik.

Öğretmenimiz öğrencilerle yaptığı workshop çalışmasında öğrencilerimize birebir uygulama yaparak bütün katılımcıları uygulamaya dahil etmiştir. Tüm keman öğrencileri ile birebir ilgilenerek 4 saat ders yapmış deneyimlerini aktarmıştır. Keman eğitiminde öğretmenlerin öğretmeni olan Prof. Yılmaz ŞENDURUR 40 yıllık sanat deneyimini tüm katılımcılara aktarmış, öğrenci ve öğretmenlerin ilgisi karşısında mutluluğunu belirtmiştir.

Keman eğitiminde yay tekniklerinin doğru uygulanmasının keman çalmada büyük kolaylık sağladığını belirterek yay kullanımın önemini farklı yay tekniklerini kullanarak uygulamalı olarak tüm katılımcılara göstermiştir.

S. İnal Güzel Sanatlar Lisesi Keman Öğretmeni Osman ASILTÜRK öğrencilerin eğitiminde bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu belirtti. Bu çalışmaların öğrencilerin geleceğe hazırlanması konusunda çok önemli olduğunu deneyimli Akademisyenlerin tecrübelerinden faydalanma konusunda her zaman büyük bir çaba içinde olduğunu belirtti. 2006 yılında mezun olduğu gazi üniversitesinden öğretmeni Prof. Yılmaz ŞENDURUR’u kendi görev yaptığı okulunda ağırlama gururunu yaşadığını belirtti.

Okul Müdürü Ali MEYDANERİ davetimiz konusunda bizi kırmayan Prof. Yılmaz ŞENDURUR hocamıza hepiniz huzurunda teşekkür ediyorum diyerek Çankırı hatırası tuz lambasını hediye etti. Okul Müdürü Ali MEYDANERİ öğrencilerin eğitimi konusunda çok önemli bir gelişme olarak değerlendirdiği çalışmanın çok verimli, geçtiğini belirtti. Daha ileri günlerde okulumuz eğitim anlamında daha farklı çalışmaları öğrencilerimize sunacağını belirterek deneyimlilerimizi paylaşıyoruz projesiyle tüm eğitimcileri okulumuza davet etti.

Prof. Yılmaz ŞENDURUR davetten duyduğu mutluluğu belirterek Çankırı’da böyle bir yerleşke okulun olmasına şaşırdığını belirtti. Okulun bölümlerini gezen  Prof. Yılmaz ŞENDURUR sanat eğitimi için yapılmış bu yapıyı çok beğendiğini belirtti. Okul yönetimine ve tüm öğrencilere katılım konusunda teşekkür etti. Gazi üniversitesinde her zaman ziyaretine gelebileceklerini söyleyerek memnuniyetini dile getirdi.

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.07.2017 - Güncelleme: 20.07.2017 20:55 - Görüntülenme: 388
  Beğen | 0  kişi beğendi