T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi

Film Müzikleri Konseri

 

Okulumuz keman öğretmeni Osman Asıltürk yönetiminde hazırlanan FİLM MÜZİKLERİ KONSERİ, 9 Mayıs 2016 tarihinde okulumuz konser salonunda sergilendi. Okul salonunda verilen konsere öğrenci velileri ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Orkestra şefliğini Osman Asıltürk’ün yaptığı konserde öğrenciler, enstrüman yanında solo ve ikili olarak yerli ve yabancı yapım unutulmaz filmlerin müziklerini başarı ile seslendirdi.

Sıkça dinlendiğinden hafızalarda yer etmiş film müziklerine yabancı olmayan orta yaş ve üzeri dinleyiciler geçmişe nostaljik yolculuk yaparken, gençler kaliteli filmlerin toplum hayatında ne derecede etkin olduğuna şahit oldu.

Birbirinden güzel 19 film müziğinin seslendirildiği konserde,  “Hababam Sınıfı”, “Baba”, “Dilâ Hanım”, “Çalıkuşu”, “Fikrimin İnce Gülü” , “Al Yazmalım”  gibi yılların unutturamadığı film müziklerinin öğrenciler tarafından seslendirilmesine, sahnede filme ait slayt ve sinevizyon gösterileri  eşlik ederek hafızaları tazeledi.

Dinleyicilerden herkesin bir şeyler bulup o anları yaşadığı konserde sunumu başarı ile gerçekleştiren  Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hatice Geçim, filmin konusunu, rol alanları, müzikle bütünleşen solistleri akıcı dille anarak ve hatırlatarak  konseri adeta taçlandırdı.

Osman Asıltürk ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

 

 

filmmuziklerifilmmuziklerifilmmuziklerifilmmuziklerifilmmuziklerifilmmuziklerifilmmuziklerifilmmuzikleri

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.07.2017 - Güncelleme: 20.07.2017 12:25 - Görüntülenme: 428
  Beğen | 1  kişi beğendi