Ebru Sergisi

Dünya’ya Osmanlı Devleti’nden yayılan ve dünya sanat tarihine Türk Kâğıt Süsleme Sanatı olarak geçen Ebru Sanatını kullanan öğrencilerimiz Yunus AVM’de sergi açtı.

Sergi açılışına; Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Müftüsü Arslan Türk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Karatatar, Türk Eğitim-Sen Çankırı Şube Başkanı Nuh Yalçın, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke, şehit babaları, okul idarecileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Üzeyir Çelik, “Öğrencilerimiz renklerin su ile uyumu olan Ebru çalışmalarını sizlerle paylaşacaklar. Programın hazırlanmasında emeği geçen resim öğretmeni Zekeriya Harmanda ve öğrencileri tebrik ediyorum.” diyerek katılımcıların kandilini kutladı.

Açılış konuşmasının ardından protokol ve vatandaşlar tarafından ebru sanatı canlı olarak yapıldı.

Program, öğrenciler tarafından şiir, ney dinletisi ve ilahilerin seslendirilmesi ile son buldu.

ebrusergisiebrusergisiebrusergisiebrusergisi

Yayın: 19.07.2017 - Güncelleme: 19.07.2017 21:41 - Görüntülenme: 349