T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi

Resim Bölümünü Neden Tercih Etmelisiniz?

Resim Bölümünü  Neden Tercih Etmelisiniz?

"Bu Dünyada Herkesin Bir Çizgisi Var."

Ademoğlu ilk çizgisini mağara duvarlarına attı. Heyecanlandığı, korktuğu ne varsa taş duvarlara çizdi. Mimar Sinan'ın hayallerini gerçeğe dönüştürdü bir çizgi. Tutku ile buluşturdu Ay ve Güneş'i.Bilinmeyen yerleri gösterdi Piri Reis çizgileri ile... Kaptan-ı Derya oldu denizlerin üzerinde.Gün geldi çizgi, kendini doğada betimledi. Kimi zaman bir meyveye sap olup iki kirazı birleştirdi, kimi zaman bir zebranın tenine desen oldu. Leonarda da Vinci çizgi ile anlattı anatomiyi, mimarlığı ve resmi...Henry Ford, ilk tasarlayacağı araba için bir çizik attı kağıda ve seri üretimin öncüsü oldu.Bir Mehmetçik, sevdiklerine kavuşacağı gün kadar çizik attı Şafak Defteri'ne. Ve bir hattat elinde "Elif" oldu o çizgi.

          Dedik ya; çizgi aynı çizgi, kader çizgisi! Doğum ile ölüm arasında. Bir çocuğun ilk karalamasında... Bir öğrencinin ilk kalem tutuşunda  ve bir öğretmenin tüm hayatında.Bir film karesi yaşatır insana. Küçük bir çizgi ile başlar; resim olur, anlatı olur, renk olur, desen olur, yetenek olur, sanat olur ve en son adı "hayat" olur.

          Hayat çizginizi sanat çizgisi  ile buluşturmanın en keyifli yolu. Yeteneklerinizi geliştirip şansa çevirmek için burada bizimle çizmeye ne dersiniz?

Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi; Bir Çizginin Hayatı Değiştirip Renklendirdiği Yer...


08-06-202008-06-202008-06-202008-06-202008-06-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.06.2020 - Güncelleme: 29.04.2021 22:29 - Görüntülenme: 819
  Beğen | 0  kişi beğendi